Lista de produse dupa marca Global

Global este brand japonez de cutite de bucatarie,  detinute si produse de fabrica Yoshikin Metal Industry, din Japonia.

Continuand legendara traditie a sabiilor Samurailor, cutitele Global sunt renumite pentru designul lor iconic , metodele de fabricatie revolutionare si performantele lor de taiere impresionante .

Totul a inceput in 1983 , cand Yoshikin a angajat un celebru designer industrial japonez , Komin Yamada pentru a crea un cutit revolutionar, care a combinat  doua tehnici de fabricatie: un nou aliaj de oțel-otel carbon, care poate să fie ascutit, dar cu un amestec de molibden si vanadiu , care a facut materialul mai rezistent la rugina (aliaj cunoscut ulterior ca otel japonez ) . Astfel a aparut linia de cutite de bucatarie confortabil ai ușor de manevrat,care indeplinesc cele mai pretentioase cerinte, atat  ale bucatarilor profesionisti, cat si ale celor amatori.  

In 1985 cutitele Global au fost lansate pe piata internationala .

In scurt timp, au devenit renumite  la nivel mondial, datorita aliajului de otel greucare au conferit produselor caracteristici unice :  realizarea unei grosimi mai mici a lamei si utilizarea la orizontala dintr-un unghi ingust, sunt extrem de ascutite , marginea taieturilor se pasteaza intacta,  permite taieturi foarte precise.

In plus, cutitele Globale sunt renumite pentru greutatea si echilibrul lor, trasaturi obtinute  printr-o scobire a manerului realizata in timpul productiei, ceea ce le confera si  un aspect distinctiv, dar si usurinta de a le depozita, pe un singur model din blocul lor de stocare.

De-a lungul ultimului deceniu, linia Global a introdus rapid in piata mai multe modele noi de cutite foarte specializate , inclusiv cutit de rosii si cutit de crab / homar.

Cutite Global sunt folosite de  bucatari cunoscuti, ca: Geordie Glumac, Giada De Laurentiis Anthony Bourdain si altii.

In 2015 Global a sarbatorit a 30-a aniversare.

Sunt 17 produse.

Se afiseaza 1-12 din 17