Lista de produse dupa marca Duralex

Istoria Duralex incepe in anul 1930. Saint Gobain achizitioneaza compania in La Chapelle Saint Masmin aproape de Orleans, o fabrica de sticlarie detinuta anterior de un antreprenor de otet si parfumuri care producea sticlarie. Cativa ani mai tarziu compania, pionier fiind in producerea sticlei temperate, face primele sale incercari de adaptare a procesului tehnologic de fabricare a sticlei temperate si pentru producerea veselei.

In anul 1945 a fost inregistrata marca Duralex. Dupa razboi, urmeaza perioada de glorie. Francezii si europenii devin mai prosperi, si incep sa achiztioneze produse moderne, practice, estetice si economice.

In 2008 investeste in special in modernizarea mijloacelor de productie si implemnatrea sistemelor de management durabil (instalarea unui filtru de particule, reciclarea deseurilor etc).
Ceea ce face sticla Duralex atat de speciala este procesul de stingere. Acesta se compune dintr-o racire brusca prin ventilarea aerului rece pe intregul produs din sticla care a fost incalzit anterior la o temperatura de aproximativ 700° C. Acest tratament creeaza in sticla stresuri controlate care imbunatatesc majoritatea calitatilor sale fizice: rezistenta la solicitari mecanice (indoire, socuri) si socuri termice de pana la 130°C, astfel ca paharele Duralex pot trece cu usurinta din congelator in cuptorul cu microunde.

Un alt element important care da valoare paharelor Duralex este ca daca sticla securizata din care sunt fabricate acestea se sparge in mainile dumneavoastra, nu exista riscul sa va taiati, aceasta spargandu-se intr-o multitudine de piese care nu va vor accidenta.

 

Sunt 15 produse.

Se afiseaza 1-12 din 15