06-10-2020

Toamna este in sfarsit aici, iar dovlecii sunt vedetele lunii octombrie. Tartacutele aromate sunt sculptate in diverse modele de felinare pentru Halloween, precum si servite ca deserturi delicioase, supe cremoase sau felii coapte si caramelizate in cuptor.

Asadar, cel putin o data in aceasta toamna ar trebui sa pregatesti o reteta delicioasa folosind cel mai proaspat ingredient din acest sezon, ce aduce o multime de beneficii organismului nostru.
Pentru gospodine conteaza, desigur, alegerea unei retete gustoase, insa la fel de important este si gradul de dificultate al acesteia.
Astazi voi prezenta o reteta simpla de supa crema de dovleac, pe care o poti savura ca fel principal alaturi de cei dragi, indiferent daca o pregatesti pentru pranz sau cina.
Cu un continut redus de calorii, supa crema de dovleac este satioasa, bogata in fibre, vitamine, minerale, antioxidanti si nutrienti. De asemenea, este revigoranta in zilele reci si ploioase de toamna!


Pentru supa crema de dovleac, incearca sa folosesti 800 g de dovleac copt si de buna calitate. Se curata si se toaca dovleacul cuburi si se pune la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei de masline, la foc mediu. Pentru fierberea dovleacului la foc moderat, in magazinul online www.yalco.ro gasesti oale si cratite cu strat antiaderent si manere ergonomice, de diferite dimensiuni, disponibile aici.


Pentru aroma si gust, se adauga 2-3 catei de usturoi feliati, 2 cepe tocate marunt, o telina si un ardei gras taiat cubulete si se lasa la fiert, la foc mic.


Pentru curatarea legumelor si maruntirea rapida a dovleacului, la Yalco gasesti blaturi si tocatoare, cutite ergonomice realizate din inox, precum si diverse ustensile pentru decojit, feliat si tocat, disponibile aici. 


Cand legumele s-au fiert, le poti scoate intr-o sita, pastrand pentru supa doar dovleacul si telina pe care le vei pasa cu ajutorul unui blender. La Yalco gasesti blendere Black+Decker de tot felul, cu design robust si maner ergonomic, prevazute cu lame eficiente realizate din otel inoxidabil, ce asigura pasarea rapida a legumelor. Sunt disponibile aici.

De asemenea, la Yalco gasesti site si strecuratori, disponibile aici.
Zeama in care au fiert legumele se amesteca cu piureul de dovleac obtinut, se adauga ulei de masline, sare si piper si se lasa la fiert pana da intr-un clocot. Pe www.yalco.ro vei gasi diverse linguri pentru amestecare, disponibile aici.
Supa crema de dovleac se serveste in boluri, cu paine proaspata de casa sau crutoane alaturi, iar pentru decor, poti sa presari seminte de dovleac, frunze proaspete de patrunjel verde si fulgi de chilli.
Te astept pe www.yalco.ro cu boluri din portelan de diferite dimensiuni, cu design modern si forme deosebite, marca Bonna, disponibile aici.